AGIR Iași

Știri AGIR Iași

2024-05-25Concursul de” Grafică Inginerească cu Autodesk INVENTOR”

Concurs de ”Grafică Inginerească cu AutoDESK INVENTOR”, etapa locală, 25 mai 2024 – este un concurs adresat studenţiilor din cadrul Fac. CMMI capabili de performanţe în a arăta îndemânarea în transpunerea tehnologică a modelelor 3D si realizării desenelor de execuție, cu ajutorul softului Autodesk INVENTOR sau FUSION. Pentru studentii din anul III, anul acesta va fi o sectiune nouă, ”Grafică Inginerească cu AutoDESK FUSION 360”.
Primii 5 studenți vor participa la etapa națională a concursului, care se va desfășura la Univ. ”Dunarea de Jos” din Galați.

2024-04-04PROFESONIȘTI ÎN TEXTILE, 2024

PROFESONIȘTI ÎN TEXTILE este o manifestare despre pasiune și provocări în crearea unui brand de succes în general, și în particular, în cel al produselor de marochinărie.

2023-06-22INVENTICA 2023 – International Conference of Inventics, 21-23 iunie 2023

A 27-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Invenţii „Inventica 2023” s-a desfăşurat on site, in Aula Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, Sala Pașilor Pierduți, Blvd. Carol 1, nr.11A.
Scopul Expoziţiei Internaţionale de Invenţii „Inventica 2023” a fost:
- de a reuni universități, institute de cercetare, companii, asociaţii, inventatori şi persoane interesate de domeniul inventicii;
- de a prezenta, disemina și promova rezultatelor cercetărilor științifice și de dezvoltare tehnologică de vârf și de a identifica realizările și stadiului dezvoltării din domeniul tematicii manifestării;
- de a realiza integrarea comunității științifice românești în activitățile comunității știintifice internaționale, precum și creșterea vizibilității contribuției acesteia la patrimoniul științific internațional și a recunoașterii internaționale a cercetării românești;
- de stimulare a inovării și creștere a gradului de sensibilizare a mediului economic privind importanța aplicării rezultatelor cercetării științifice și dezvoltării tehnologice;
- de a face vizibilă participarea Iașului la organizarea manifestărilor științifice și expoziționale internaționale, precum și creșterea vizibilității prin contribuțiile proprii.
Astfel, expoziţia Internaţională de Invenţii a reprezentat o oportunitate de comunicare, diseminare a rezultatelor muncii din acest domeniu cu potenţiali utilizatori şi publicul larg.
În cadrul Expoziţiei Internaţionale de Invenţii „Inventica 2023” au fost prezentate 253 de invenţii brevetate şi în curs de brevetare, precum și rezultate ale proiectelor/ contractelor de cercetare de către participanţi din România, Moldova, Polonia, Malaezia, Tailanda, Taiwan. Pentru toate aceste realizări au fost acordate medalii de aur (158 medalii), argint (61 medalii) sau bronz (34 medalii). Aceste invenții/ proiecte de cercetare au fost prezentate de un număr de 43 de entități de învățămant, cercetare, proiectare, dezvoltare (universități, institute de cercetare, firme, cluburi ale copiilor, licee, școli, participanți independenți).

Palmaresul salonului a fost:
 MARELE PREMIU AL SALONULUI INVENTICA 2023 – Universitatea Tehnica a Moldovei, pentru întreaga activitate depusă în domeniul invențiilor;

 PREMIUL UNIVERSITĂȚII TEHNICE “GHEORGHE ASACHI” DIN IAȘI – Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, pentru întreaga activitate depusa în domeniul inventiilor.

 PREMIUL FUNDAȚIEI IRIIS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mașini și Instalații Destinate Agriculturii și Industriei Alimentare – INMA București, pentru întreaga activitate depusa în domeniul inventiilor.

 PREMIUL INSTITUTULUI NAȚIONAL DE INVENTICĂ – Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu pentru întreaga activitate depusa în domeniul inventiilor.

 PREMIUL TÂNĂRUL INVENTATOR – ing. Alexandru Mitocaru, TUIASI;
 PREMIUL INVENTATORUL SENIOR – Ver ISTVAN pentru întreaga activitate depusa în domeniul inventiilor;
 PREMIUL PENTRU TRANSFER TEHNOLOGIC – TRAIAN TROIE, inventator independent
 PREMIUL PENTRU PERFORMANȚĂ ÎN CERCETARE ȘTIINȚIFICĂ – Institutul national de carcetare dezvoltare ICECHIM Bucuresti;
 MEDALIA „OBUZIERUL KRUPP-IAȘI” – Prof TITU pentru întreaga activitate depusa în domeniul inventiilor.
 Au fost acordate diplome de participare la Conferinta Inventica 2023, volume ale salonului, cupe, medalii etc.

2023-06-22INVENTICA 2023 - Conferința Internaţională de Invenţii INVENTICA. Science of Creativity 2022, ediția a XXVII

Institutul Național de Inventică, din cadrul Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iași, a organizat Expoziţia Internaţională de Invenţii „INVENTICA 2023”, unde au fost prezentate invenţii brevetate şi în curs de brevetare, lucrări științifice precum și rezultate ale proiectelor/ contractelor de cercetare de către participanţi din țară și străinătate.

2023-05-16Euroinvent - Expozitia Europeana a creativitatii si Inovarii, 11-12 mai 2023

Editia 15 a EUROINVENT in numere a insemnat:
- Expozitii de inventii si proiecte: 715 inregistrari
- Conferinta în domeniul Științei și Ingineriei Materialelor: 122 de lucrari
- Salon de Carte: peste 250 de volume
- Salon de arte frumoase: 50 de artisti locali

EUROINVENT este organizat de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Forumul Inventatorilor Români, Complexul Muzeal Național Moldova prin Muzeul Științei și Tehnicii Ștefan Procopiu, alături de Europe Direct Iași, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi în parteneriat cu Institutul National de Cercetare pentru Protecția Mediului INCDPM, Complexul Muzeal Național Moldova Iași, Universitatea de Arte George Enescu din Iași, cu sprijinul Universității de Medicină şi Farmacie Gr. T. Popa Iași, Universiti Malaysia Perlis, Czestochowa University of Technology Poland.
Evenimentul se desfășoară sub Patronajul Ministerului Cercetării, Inovării, Dezvoltării și Digitalizării.
Peste 35 de țări înregistrate la evenimentele EUROINVENT: Angola, Argentina, Australia, Bulgaria, Belgium, Cambodia, Canada, China, Croatia, India, Indonesia, Iran, Israel, Japan, Korea, Lebanon, Macau, Marocco, Macedonia, Malaysia, Moldova, New Zeeland, Philippines, Poland, Portugal, Saudi Arabia, Sudan, Taiwan, Thailand, Turkey, Ukraine, United Kingdom, United States of America, Vietnam

Dintre premii:
- Euroinvent GRAND PRIZE – N.I.R.D. ICECHIM Bucharest
- The Medicine Award - Procedure for obtaining materials based on silver nanoparticles with antifungal activity - Burduniuc Olga, Coeri Sergiu, Mare Mihai, Biliua Gabriela, Nastasa Valentin, Bostnaru-Iliescu Anda-Cristina - Moldova State University
- The Exquisite Award - A WEARABLE SOFT DEVICE FOR ASSISTANCE IN ARM AND HAND REHABILITAION - Vu Minh Quang, Nguyen Minh Hieu, Doan Minh Newton Gramma School, Hanoi City, Vietnam; Han Thuyen High School, Bac Ninh Province, Vietnam HUS High School for Gifted Students, Hanoi City, Vietnam
- The Woman Inventor Award National – Delia Dumbrava (U.S.V. Regele Mihai
I, Timisoara).