AGIR Iași

Activitați AGIR Iași

25-27 Mai 2017EUROINVENT 2017–Expoziția Europeană a Creativității și Inovării

EUROINVENT 2017–Expoziția Europeană a Creativității și Inovării


Iasi


Responsabili: Dr.ing. Andrei Victor Sandu

Colaboratori: Forumul Inventatorilor Români, Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi Expoziția EUROINVENT se va desfășura la Iași, în perioada 25-27 mai a.c. Evenimentul va avea loc la Palatul Culturii unde sunt așteptați peste 200 de inventatori din mai mult de 25 de țări participante (http://www.euroinvent.org/) .

Astfel, expozanții vor putea etala invenții noi brevetate sau în curs de brevetare, proiecte noi de cercetare inovativă și chiar produse noi lansate în producție și distribuite pe piață în ultimul timp. Acestea pot fi prezentate în expoziție sub formă de produse/prototipuri, prezentări multimedia sau postere.

Un juriu internațional va evalua înregistrările din expoziție și va oferi: medalii de bronz/argint/aur, premii speciale, distincții speciale din partea instituțiilor internaționale organizatoare sau participante.

EUROINVENT este singurul eveniment din România organizat sub egida IFIA - Federația Mondială a Inventatorilor și va promova creativitatea și inovarea în context internațional. Ediția din anul 2016 a etalat peste 500 de invenții și proiecte din peste 40 de țări, fiind cea mai mare din estul Europei.

Expoziția EUROINVENT reprezintă un exemplu de bună practică mondială prin: diseminarea și promovarea rezultatelor cercetării științifice și inovării, încheierea de parteneriate de cercetare-inovare, crearea unor noi direcții de cercetare-dezvoltare-inovare, facilitarea transferului tehnologic de la autori la mediul de afaceri, implementarea invențiilor și recunoașterea științifică a contribuțiilor autorilor.

Sucursala AGIR Iaşi va fi partener pentru inovare si partener media al evenimentului.

http://www.euroinvent.org
no image

Conferința Internațională a Inovării și Cercetării (ICIR 2017)


Iasi


Responsabili: Dr.ing. Petrica Vizureanu

Colaboratori: Forumul Inventatorilor Români, Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi Conferința Internațională a Cercetării Inovative - ICIR EUROINVENT 2017 (editia a 3-a) - va avea loc la Iasi, între 25 si 26 mai 2017, cu sprijinul AGIR Iasi.

În cadrul conferinței, cercetători, ingineri și oameni de știință din România și străinătate vor prezenta ultimele rezultatele ale cercetării în domeniul știința și ingineria materialelor.

Articolele acceptate în cadrul conferinței vor fi publicate în IOP Conference Series: Materials Science and Engineering: Elsevier SCOPUS & Thomson Reuters Web of Science – ISI și în European Journal of Materials Science and Engineering.

Data limită de înregistrare și trimitere a abstractelor este 15 martie 2017.

Formularele de înregistrare pot fi găsite pe pagina:
http://www.euroinvent.org/conference

Chairman Conferinta: Prof.dr.ing. Petrica VIZUREANU – Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași.

Coordonator: Dr.ing. Andrei Victor SANDU - euroinvent.org@gmail.com sau euroinvent@yahoo.com

25-27Mai 2017Expoziția de carte  tehnico-științifică, artistică și literară

Expoziția de carte tehnico-științifică, artistică și literară


Iasi


Responsabili: Dr.ing. Constantin Luca

Colaboratori: Forumul Inventatorilor Români, Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi La salon se pot etala volume, monografii, albume și reviste editate în ultimii 2 ani.

Acestea vor fi analizate de un juriu format de cadre didactice universitare și pot fi premiate.

Pentru înregistrare vă rugăm să ne furnizați o listă cu: Autorii, Titlul lucrării, ISBN-ul, numărul de pagini și anul apariției până la data de 1 aprilie 2017.

Taxa de participare este de 20 RON/volum.

Se acordă: Premiul de Excelență în Editare, Diplome de Excelență, Medalii de Bronz, Argint și Aur.

http://www.euroinvent.org/book.html

Sucursala AGIR Iaşi va fi partener pentru inovare şi partener media al evenimentului.
no image

Expoziția Europeană de Arte Vizuale


Iasi


Responsabili: Dr. Atena Elena Simionescu

Colaboratori: Forumul Inventatorilor Români, Universitatea de Arte “George Enescu” si Uniunea Artistilor Plastici din Iasi. Expoziția Europeană de Arte Vizuale. Expoziția de arte vizuale va fi organizată în colaborare cu Universitatea de Arte “George Enescu”și Uniunea Artiștilor Plastici din Iași (http://www.euroinvent.org/events-2/art-expo/).

16-18 Septembrie 2017Student pentru o zi

Student pentru o zi


Iași


Responsabili: Dr.ing. Emil Loghin, Dr.ing.Ionuț Dulgheriu, Dr.ing. Dorin Ionesi, Dr.ing.Bogdan Sârghie, Membrii AGIR

Colaboratori: ASTIP Iași - Asociația Studenților și Tinerilor Ingineri Politehniști Proiectul oferă tinerilor, elevi în clasele terminale ale colegiilor tehnice și ale liceelor industriale, în special din Regiunea N-E, posibilitatea de a trăi în mod real viața de student în cadrul Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iași și a posibilităților de dezvoltare a carierei în domeniul ingineriei.

În aceste condiții proiectul propune simularea vieții de student pentru un număr de 250 de elevi de liceu care vor participa pe parcursul a trei zile la cursuri, training-uri și ore de laborator împreună cu studenții reali, beneficiind de servicii de cazare și masă în Campusul Universitar Tudor Vladimirescu din Iași.

http://www.tpmi.tuiasi.ro/proiect-student-pentru-zi-2016/

Sucursala AGIR Iaşi va fi coorganizator al evenimentului.

9 Iunie 2017TEXPRAXIS 2017 - Carieră pentru inginerii textiliști

TEXPRAXIS 2017 - Carieră pentru inginerii textiliști


Iași


Responsabili: Dr.ing. Liliana Buhu

Colaboratori: ASITEX Iași - Asociația Absolvenților Facultății de Textile-Pielărie din Iași Evenimentul este adresat, în principal, tinerilor și studenților din domeniul industrial textil și își propune să ofere informații despre:
• programele de practică,
• programele de internship,
• locuri de muncă disponibile, și
• programele de dezvoltare profesională ale tinerilor în cadrul companiilor partenere.

Sucursala AGIR Iaşi va fi coorganizator al evenimentului.

10 Noiembrie 2017Simpozionul  “Textile tehnice - Prezent şi viitor”

Simpozionul “Textile tehnice - Prezent şi viitor”


Iași


Responsabili: Dr.ing. Ioan Cioară, Dr.ing.Liliana Hristian, Dr.ing. Adrian Buhu, Membrii AGIR

Colaboratori: ASITEX Iași - Asociația Absolvenților Facultății de Textile-Pielărie din Iași Simpozionul va oferi posibilitatea de a informa participanții despre stadiul actual și tendințele de dezvoltare în domeniul textilelor tehnice și va permite un schimb util de experiență între cercetători, cadre didactice și ingineri de producție.

http://www.tdpt.tpmi.tuiasi.ro

Sucursala AGIR Iaşi va fi coorganizator al evenimentului.